Hoppa till huvudinnehållet

Besvarat

Fråga

Hej, Min tjej har drabbats av bröstcancer. Efter operationen rekommenderas att hon ska ta cellgifter, antikroppar och hormoner. För att orka ta sig genom detta skulle det hjälpa otroligt mycket att kunna prata med kvinnor eller-och närstående som har gått genom detta. Vi vill kunna se ljuset både genom och efter behandlingen. Vi känner behovet att höra någons berättelse, att det faktiskt går att ta sig genom detta och kunna drömma om ett behagligt liv efter det. Med varma hälsningar, L.

Svar

Hej, 

och tack för ditt inlägg. 

På vår hemsida finns många berättelser, från närstående, om deras upplevelser av att vara nära någon med cancer. Kanske hjälper det er att läsa Klaras eller Elins berättelser. 

För ungdomar och unga vuxna har vi vår vänförmedling Snacka, där vi hjälper till att förmedla kontakt med andra i liknande situationer. I nuläget är den endast för närstående, och inte den som är sjuk eller genomgår behandling själv. 

Ett sätt att komma i kontakt med andra personer i liknande situation är via Bröstcancerföreningen, som ofta har lokala grupper i flera städer i landet. Ett annat sätt är att ta kontakt med en kurator på den klinik där din tjej får behandling - kuratorn kan ofta kan tipsa om specifika lokala grupper eller föreningar. En kurator är dessutom ett bra samtalsstöd för väldigt många, som kan hjälpa till med känslomässiga och praktiska frågor. 

Här har vi samlat lite kontaktuppgifter, som kan vara en ingång för er - beroende på var i landet ni bor. Och här finns bra nummer att ha, oavsett var ni är fysiskt!

 

Vänliga hälsningar, 

Nära Cancer