Var anmäler jag mig?

Via Nära Cancers e-tjänster på 1177.se kan du anmäla dig som Snacka-kompis. Sedan ordnar vi så att du får kontakt med någon annan som också anmält sig. Ni får varandras förnamn och mejladress, övriga uppgifter stannar hos oss. Ni bestämmer sedan själva på vilket sätt kontakten ska fortsätta. 

Hur gör man?

  • Logga in på 1177.se. Du behöver en e-legitimation som Freja ID plus eller Mobilt BankID. Mobilt säkerhetsID fungerar inte.


Till snackamanual 1.png

Till snackamanual 2.png

 

Till snackamanual 3.png

  • När du loggat in, hittar du Mottagningar längre ner på sidan. Klicka på ”Hitta och lägg till”

Till snackamanual 4.jpg

  • Du kommer då till ”Hitta och lägg till mottagning”. Skriv in ”Nära” eller ”Nära Cancer” och klicka sök. Eftersom Nära Cancer är en nationell tjänst ska du inte skriva in något i rutan där det  står ”Stad”.

Till snackamanual 5.jpg

 

  • Tryck på ”Nära Cancer” och ”lägg till mottagningen” så slipper du söka varje gång.
  • Välj tjänsten ”Anmälan till Snacka”.
  • Fyll i formuläret.
  • Svar från oss med namn och mejladress till en Snacka-kompis kommer till din inkorg på e-tjänsterna på 1177.
  • Fyll i ”Avisering” så får du ett sms eller mejl när vi har svarat dig. Du kommer alltså behöva logga in en gång till.
  • Nu kan du ta kontakt med din Snacka-kompis!

 

Varför måste jag logga in via 1177.se?

E-tjänster på 1177.se är en nationell tjänst för att underlätta kontakter med vården. All informationsöverföring är skyddad och uppfyller vårdens krav på säkerhet och sekretess. Från 13 års ålder har man rätt till sitt eget konto, utan vårdnadshavares insyn. Förutom att få kontakt med Nära Cancer kan du logga in på 1177.se för att till exempel ordna tandläkartid eller beställa ett klamydiatest.

Genom att logga in på 1177.se när du anmäler dig till Snacka, får vi tillgång till dina personuppgifter. Vi vidarebefordrar dock bara förnamn och mejladress till din Snacka-kompis. Det här systemet har vi valt för att göra Snacka till en trygg och säker funktion. För att vi ska kunna förmedla kontakt med andra i liknande situation behöver vi spara dina kontaktuppgifter under en period, vilket du godkänner när du anmäler dig till vänförmedlingen Snacka.

Att tänka på:

¤Respektera det förtroende du fått av din Snacka-kompis. Lämna aldrig ut uppgifter om din Snacka-kompis till någon annan.

¤Använd sunt förnuft och var försiktig i dina kontakter på nätet och i verkligheten.

¤Vill du ha kontakt med fler Snacka-kompisar kan du anmäla dig på e-tjänsten igen.

¤Om du eller din Snacka-kompis har frågor eller behov av mer stöd, kan ni alltid kontakta oss på Nära Cancer.