Hoppa till huvudinnehållet

Besvarat

Fråga

Hej, min mor har bröstcancer och jag behöver hjälp att hantera det. Hon fick beskedet för runt någon månad sen och ska operera sig tidigt nästa år. Jag är livrädd, uppäten av sorg och helt förstörd inombords. Jag vet inte hur jag ska kunna fortsätta leva och jobba som vanligt i väntan och ovisshet. Jag kan inte förlora henne.

Svar

Hej!

Så tråkigt att höra att din mamma är sjuk. De flesta som får cancer blir friska. Att få behålla hoppet om att den som blivit sjuk ska bli frisk igen är viktigt för många. Ändå pendlar känslan oftast mellan hopp och förtvivlan. 

När någon i familjen drabbas av cancer drabbas också de flesta i familjen av en kris. Kris kan förklaras med att ens tidigare kunskaper och erfarenheter inte räcker till för att hantera och förstå den situation man hamnat i. Du kan läsa mer om kris här. Det är viktigt att komma ihåg att kris är en fullt naturlig och frisk reaktion på något som är tungt och svårt.

Kanske behöver du bolla dina tankar med någon som är van att träffa människor som drabbats av kris, som en terapeut eller psykolog. Kontakta sjukvården där du bor för att få reda på var du kan vända dig.

 

Vänliga hälsningar, Nära Cancer