Det är inte konstigt om du någon gång tänker att det blir skönt när den sjuka dör, på något du kan göra då som du inte kan göra nu, eller på något du kommer ärva. Det betyder inte att du vill att det ska hända, och inte att du är en egoist. Det är bara ett sätt som hjärnan har att hitta någon ljusglimt. Inga tankar du tänker kommer påskynda döden.

Det är inte konstigt om du har roligt och inte tänker på din sorg hela tiden.

Det är inte konstigt om du har ont i magen eller huvudet. En kris eller sorg drabbar inte bara våra tankar och känslor, utan sätter sig i hela kroppen. Huvudvärk, ont i magen, illamående eller diarré kan vara kroppens sätt att reagera. En del blir väldigt trötta, andra har svårt att somna eller vaknar tidigt. Medan en del personer tappar aptiten helt i kris och sorg, så blir andra konstant hungriga.

Det är inte konstigt om du ibland får svårt att andas, får yrsel och hjärtklappning. Det kan vara en panikångestattack. Det är också ett sätt kroppen kan reagera på stor press. Panikattacker är inte farliga, men det kan vara bra att få hjälp att lära sig hantera dem, så att problemet inte blir större.

Det är inte konstigt om du ibland ser eller hör den döda personen. Det här är vanligt den första tiden. Det kan vara en doft, eller en känsla av att den du älskat, men förlorat, är hos dig.