Hoppa till huvudinnehållet

Besvarat

Fråga

Hej, för precis ett år sedan så dog min moster i lymfkörts cancer...Det var en tuff period för att vi stod varandra väldigt nära.Sista gången jag såg henne så sa hon till en sjukvårdare att hon var rädd att dö...När dagen kom och hon skulle dö så sa hon till min mormor och mina morbröder att hon älskade dem (och min mamma) och sedan så sa hon nu kommer jag pappa!Sen var hon borta...Kort efter att hon hade dött så fick min mormor livmoder cancer men hon blev fri!!

Svar

Hej!

Förstår att du tänker på det extra mycket nu när det precis har gått ett år. Det låter fint, att din moster fick möjlighet att säga till sin mor och sina bröder att hon älskade dem och din mamma. Det låter som att din moster hade blivit lugn inför att hon skulle dö, vilket jag hoppas kändes bra för er som stod henne nära. 

Vad fint att höra att din mormor blivit frisk igen! Eftersom en del människor dör av sin cancer, så tänker man ofta att cancer och död hör ihop. Så behöver det inte vara. De allra flesta som får cancer blir friska igen! Här kan du lära dig mer om cancer.

Vänliga hälsningar

Nära Cancer