Hoppa till huvudinnehållet

Besvarat

Fråga

hej ja fick veta igår att min mamma hade bröst cancer o nu e ja orolig o rädd att hon inte kommer klara det försöker hela tiden att va glad men svårt när allt man gör e att tänka på henne o va orolig behöver tips för kunna tänka postitivt allt e så jobbigt just nu gråter varje dag ...

Svar

Hej!

De känslor du beskriver är väldigt vanliga i en krissituation, som du befinner dig i nu när du fått ett sånt här besked. Det är viktigt att komma ihåg att de allra flesta som får cancer också blir friska. 

Ett bra sätt att hantera situationen på är att vara öppen med sina känslor. Om du inte vill prata med din mamma så kanske du har någon annan nära dig som du kan vända dig till. Det kan till exempel vara en lärare, en kompis, en kompis förälder, tränare eller någon i din familj. 

Du kan också skriva av dig eller läsa om andras erfarenheter på vårt forum eller anmäla dig till vår vänförmedling Snacka där du kan komma i kontakt med andra i liknande situation. 

Många upplever att ett sätt att ta kontroll över situationen är att ta reda på mer fakta om vad som händer just nu. Här kan du läsa mer om Bröstcancer och olika behandlingar. Ett annat sätt kan vara att följa med din mamma på läkarbesök eller behandlingar på sjukhuset, där kan du också ställa frågor direkt till de som kan din mammas sjukdom bäst. 

Vänliga hälsningar Nära Cancer