Hoppa till huvudinnehållet

Besvarat

Fråga

Hej jag heter My och är 10 år. Min mamma har bröst cancer och har precis börjat med cellgifter. Efter det kommer hon få strålningar. Jag är såå himla rädd! Läkarna säjer att hon kommer bli bra. men för många som har skrivit på den här sidan står det inte att det blev bra för de. Och tänk om det blir så för mamma. Jag vet inte varför jag skriver det här till er men jag vill bara veta hur jag ska tänka, eller om hur jag ska säja till mina kompisar. Tack för att jag fick skriva till er❤️

Svar

Hej!
Vi förstår att det kan vara svårt och tufft att läsa om de som har förlorat sina mammor i bröstcancer. Men det är viktigt att komma ihåg att de allra flesta som får bröstcancer idag faktiskt överlever! 

Vi har skrivit två artiklar om Elins mamma som blev frisk från bröstcancer men även om Felicia och Fannys mamma som blev frisk. Dessa artiklar hoppas vi kan ge dig stöd och hopp. 

Att prata med sina vänner om vad man går igenom kan vara ett bra stöd och det kan vara bra att de vet vad du går igenom just nu. Om du har ett behov av att prata med någon utomstående kan du alltid vända dig till skolans kurator. 

Ta hand om dig!

Med vänliga hälsningar 

Nära Cancer