Hoppa till huvudinnehållet

Besvarat

Fråga

Hej, min farmor gick bort i lymfom cancer i oktober 2019. Jag har precis börjat landa i att jag aldrig mer kommer att få träffa henne, aldrig mer kommer att få höra hennes röst. Och nu kommer sorgen, en bitande sorg som ger mig ångest och skuldkänslor. Vet inte vars jag ska vända mig. Bor i Luleå och vet inte om det här är rätt väg men tänker att jag provar.

Svar

Hej!

 

Beklagar din sorg. Tack för att att du orkar dela med dig av dina tankar och känslor. När man står någon nära som sedan dör, hamnar man i sorg vilket är en normal reaktion. Man kan reagera olika när man är i sorg och det är viktigt att man tillåter sig känna, alltså gråta när man känner sig ledsen, vara arg om man känner sig arg och glad när och om man känner sig glad.

 

Du kan läsa mer om sorgens olika nyanser här. 

 

Det är också vanligt att känna som du beskriver det; ångest och skuldkänslor. Har du någon du kan prata med? Här på nära cancer sidan kan du hitta vårt forum där andra unga personer som stått någon nära som dött i cancer delat med sig om sina upplevelser och känslor. Kan du annars prata med någon i din familj eller nära vän?

 

Vad gäller ångesten som du beskriver kan du hitta mer om detta här. I denna artikel kan du även finna när du ska söka professionell hjälp om ångesten skapar sådana besvär att det påverkar ditt dagliga liv.

 

Hoppas att du finner hjälpmedel här på denna sida eller hittar andra sätt att hantera det du känner, för som sagt - dina känslor är normala.

 

Ta hand om dig!

 

Vänliga hälsningar!

Nära Cancer

2020-03-09