Hoppa till huvudinnehållet

Hur förbereder man sig för bergravning?

Inlägget har 3 svar

  1. LinneaK

    Min mamma dog på min födelsedag för ca 2 veckor sedan. Hon hade spridd bröstcancer och dog 7 månader efter diagnosen. Just nu går det upp och ned, är både ledsen och glad. Det känns lite overkligt fortfarande och jag saknar henne jättemycket, men nu behöver hon inte lida mera.

    Begravning är bokad och jag undrar om någon annan därute har tips på hur man förebereder sig bäst på det? fattade tillslut att jag inte kunde förebereda mig på hennes död utan att jag bara skulle låta det hända. Hur var den begravningen som ni var på? var det bara jobbigt eller fint också?

    Kram

    • Anmäl
    • Svara
  2. Peter

    Begravde min mamma för snart 2 år sedan och det var extremt jobbigt, men precis som du skriver så slipper jag se min mamma lida mer. Jag, min syster och styvfar fanns vid hennes sida och höll hennes händer när hennes lilla hjärta inte orkade mer. Det jobbigaste jag upplevt men samtidigt så rofyllt. Jag tror att döden inte är ett slut eller avsked, din mamma finns alltid i ditt hjärta så du är alltid nära henne.

    Det går nog inte att förbereda sig på en begravning, vi är alla olika men jag tror att det blir en fin stund trots massor av tårar.

    • Anmäl
    • Svara
  3. Lisa

    Tror precis som Peter att det inte går att förbereda sig för begravningen, det går aldrig att veta hur man kommer reagera innan ändå. Begravde min morfar för ett halvår sedan, det var något av det värsta. Men det var väldigt fint också. Det viktigaste är väl att måste låta det få vara både och.

    • Anmäl
    • Svara
  4. LinneaK

    Begravningen var i fredags. Supervacker och ljus blev den. Det var så mycket lättare när man väl kom in i kyrkan, såg kistan och gudstjänsten började. Det var jobbigt också, men med ljus musik som speglade mammas personlighet blev det lättare. Tack för era svar! Nu är mitt hjärta lite mindre tungt.

    • Anmäl
    • Svara

Nu visas 3 av 3 svar.

Svara på "Hur förbereder man sig för bergravning?"