Hoppa till huvudinnehållet

Besvarat

Fråga

Min bror har cancer, pågått en längre tid, den har kommit och gått. Nu är den tillbaks, han har ej svarat på cellgifterna. Bytt behaglig och kör nu immunterapi. Vad gör man man alla hjärnspöken som kommer och går i huvudet? Vem kan/ska man vända sig till? Och all denna ovisshet som bara är, vad kommer ske, kommer han svara på behandlingen, vad sker om han inte för osv? Det är bara massa väntan, vad gör man med dem?

Svar

Hej!

Att vara nära någon som har cancer är inte lätt. Man brukar säga att det är en person som bär på den fysiska sjukdomen men att den psykiska belastning som sjukdomen medför delas med de närstående. 

Många av dina frågor är svåra att få svar på. Men det är viktigt att även du som syster får sätta ord på din oro och dina känslor kring det svåra. Ofta kan man få samtalshjälp av en kurator på den klinik som den sjuke tillhör. Om du bor långt bort eller det av någon annan orsak inte är möjligt, råder vi dig att vända dig till din vårdcentral.

Ibland kan det vara skönt att få prata med någon som är i liknande situation. På Nära Cancers vänförmedling Snacka kan man anmäla sig och få direktkontakt med andra som lever nära någon som har cancer. Ett annat sätt känna att man inte är ensam om sin situation är att skriva på Forumet eller läsa de personliga berättelserna som ligger på Livet nära cancer.

Vänliga hälsningar

Nära Cancer