Hoppa till huvudinnehållet

Besvarat

Fråga

Jag undrar om det går att bota spridd livmodercancer till en bit av tunntarmen med operation och cellgiftsbehandling? och varför kan man börja kräkas några dagar efter operation efter att man fått en tillfällig stomi?

Svar

Hej!

Vilken behandling som ges vid livmodercancer kan variera. Huruvida om en operation är möjlig eller vilken medicinsk behandling som man vill erbjuda är olika beroende på hur sjukdomen ser ut. De finns olika typer av livmodercancer och de olika typerna har olika god prognos. Hur det är för din anhörig behöver hennes behandlande läkare svara på. 

Det finns olika anledningar till varför kräkning är vanligt efter en operation där man lagt en tillfällig stomi. Vid en sån operation är det vanligt att man både får antibiotika och morfin vilket kan orsaka illamående. Det är också vanligt förekommande att magen inte har kommit igång och att det blivit stopp i tarmen vilket också kan orska illamående.

Eftersom vi inte har träffat din anhöriga så kan vi inte veta vad som gäller i hennes fall. Vi rekommenderar er därför att kontakta hennes behandlande läkare. 

Vänliga hälsningar

Nära Cancer