Hoppa till huvudinnehållet

Besvarat

Fråga

Hej! Min pappa har fått nån ovanlig form av körtelcancer som ej går att operera bort. Nu inför sin cellgiftskur har han även fått ashi. Varför får han det redan?. När han blev behandlad för tarmcancer 2019/2020 hade han ej nått sånt. Mvh linn

Svar

Hej! Ursäkta att du fått vänta så länge på svar, vi har haft problem med tekniken på Frågor och Svar och har därför inte kunnat se din fråga förens nu, men nu är tekniken åtgärdad!

Förmodar att du menar ASIH? Det står för Avancerad sjukvård i hemmet. Man kan koppla in ASIH i ett tidigt skede i sjukdomsförloppen för att man ska få en etablerad kontakt med läkare och sjuksköterskor i hemmet. Om din pappa behöver lämna blodprover ofta kan de tex hjälpa till med provtagning i hemmet om han inte orkar ta sig till sin vårdcentral för detta. De kan också hjälpa till med dropp och andra läkemedel som han då kan få i sitt hem istället för på sjukhuset. Om man inte kan operera bort cancern så är den kronisk och när han blir sjukare är det så bra att redan ha en bra kontakt med ASIH. 

 

Vänliga hälsningar 
Nära Cancer.