Hoppa till huvudinnehållet

Besvarat

Fråga

Hej! Jag heter Maria och mina bonusdöttrar förlorade sin mamma för 3,5 år sedan. De var då 6 och 8 år gamla. Yngsta, som nu fyllt 10 år vill väldigt gärna prata med något annat barn i liknande situation. Jag har vänt mig till alla ställen jag kan tänka mig som Randiga huset och församlingar i närheten men hittar ingen. Har ni någon möjlighet att hjälpa mig? Vänligen Maria

Svar

Hej Maria!

Tyvärr så är det inte alla kommuner som har stödgrupper för barn i sorg (vilket vi hoppas att det kommer ändras på inom snar framtid!). Vi vet inte var ni bor. Du nämner Randiga huset, vilket är en jättefin verksamhet för barn och unga i sorg. Dock finns de bara i Stockholm och Göteborg. Men om ni bor där i närheten, kan vi varmt rekommendera dem! Här hittar du kontaktuppgifter till Randiga huset.

Många Regioner håller stödgrupper för barn i sorg. I ex Region Örebro län, i Region Västerbotten och Region Dalarna sker det i samarbete bland annat med Svenska kyrkan. Svenska kyrkan har på vissa ställen i landet egna stödgrupper för barn i sorg. Här kan du se om det finns någon grupp i närheten av där ni bor. Vissa regioner driver stödgrupper för barn i sorg, utan samarbete med andra organisationer. Vi råder dig att se på er regions hemsida om det finns hos er. Ett annat tips att är kontakta den klinik som barnens mamma tillhörde, för att höra om de känner till några grupper för barnen. Om inte annat kanske ni då sätter en viktig boll i rullning, vilket kan göra att stödgrupper kan starta!

Vi hoppas verkligen att ni kan hitta stödgrupper till barnen!

Vänliga hälsningar

Nära Cancer