Hoppa till huvudinnehållet

Besvarat

Fråga

Hej, Jag varit sjuk i 2 veckor nu. Allt började med ett tryck i huvudet som varade i 2-3 dagar sen släppte trycket och sedan kom illamåendet och yrsel i samband med detta trycket. Huvudvärk brukar komma och gå väldigt snabbt, men när illamåendet kommer så sitter den kanske 2-3 dagar i sträck. Jag är väldigt väldigt orolig att det ska visa sig vara hjärntumör. Jag har varit på vårdcentralen och en läkare gjorde neurologiska undersökningar på mig men han tyckte att allt var bra. Men två veckor senare så kommer trycket i huvudet tillbaka och illamåendet, så nu har jag iallafall fått remiss till MR-röntgen.

Svar

Hej!


Tack för din fråga.
Det är väldigt ovanligt att man har huvudvärk som enda symtom vid hjärntumör. Huvudvärk är ett väldigt vanligt problem bland människor i allmänhet och då oftast på grund av exempelvis migrän, spänningshuvudvärk med mera. När man har huvudvärk som man inte känner igen eller som ändrat karaktär, framför allt när huvudvärken är så svår att man till exempel mår illa eller kräks och om den är ökande över tid (veckor) så är det vanligt att man utreder med till exempel magnetkameraundersökning (MR) för att vara på den säkra sidan. Jag tycker att du gjort helt rätt som kontaktat din vårdcentral så att du får det utrett och kan få hjälp för din huvudvärk.
Det kan vara bra att du under tiden du väntar försöker kartlägga din huvudvärk – kommer den i några speciella situationer, vid någon speciell tid på dygnet, tar du några mediciner som kan ha huvudvärk som biverkan, är det något som gör din huvudvärk bättre eller sämre och tar med den informationen till din vårdcentral när du ska dit nästa gång.

Vänliga hälsningar


Nära Cancer