Hoppa till huvudinnehållet

Besvarat

Fråga

Måndagen förra veckan så fick jag och min lillebror reda på att vår mamma har bröstcancer. I går började hon med cellgifter och jag ser hur dåligt hon mår och jag kan inte göra något för att göra att hon ska må bättre. Har innan min mamma blivit sjuk haft väldigt mycket problem med min psykiska hälsa och detta var verkligen toppen på isberget. Just denna vecka så är jag ensam med min mamma då min 18 åriga bror bor varannan vecka hos mamma varannan vecka hos pappa. Så jag har ingen att prata med om allt detta. Plus jag är så jävligt rädd för att förlora henne. Jag är ba 21. Jag behöver henne fortfarande. Speciellt när jag inte har världens bästa relation med min pappa.

Svar

Hej!

Vad tråkigt att höra att din mamma har fått cancer. Det kan vara tufft att stå bredvid som barn och se hur ens förälder mår dåligt. Men det viktigate är oftast att bara finnas där.

Att prata med någon kan vara en tröst och ett bra stöd. Har du någon vän som du kan prata med? Kan du och din bror prata? För en del kan det kännas skönt att prata med någon utomstående, som tex en kurator. Du kan höra av dig till kliniken där din mamma får behabdling för att se om de kan förmedla en kuratorskontakt. 

Om du vill ha kontakt med någon som befinner sig i en liknande situation rekommenderar vi dig att skriva i vårt Forum eller anmäla sig till Vänförmedlingen Snacka. 

 

Ta hand om dig!

Vänliga hälsnignar

Nära Cancer