Hoppa till huvudinnehållet

Besvarat

Fråga

Hej, vad ska jag göra? Jag är orolig över att jag har cancer! Min mamma gick bort mars 2019 i magsäckscancer. Min mormor har precis gått genom bröstcancer och min farmor opererade bort en tumör ifrån huvudet för några år sen. Det är så, jag är sååå blek, trött hela dagarna och måste oftast lägga mig mitt på dagen en stund, jag har sår på benen som inte har läkt på snart 8 månader. Har även jätte mycket problem med magen. Men när jag söker till läkaren så säger dom att det är stress och ångest och att jag ska äta 2-3 esomeprazol om dagen...

Svar

Hej.

Det är bra att du skriver till oss så att du får sätta ord på vad du känner. Tråkigt att du har så många i din familj som drabbats av cancer. Det behöver inte betyda att du får cancer. Ärftlig cancer får cirka 10 % och då ingår alla cancersjukdomar. Här kan du hitta lite mer om är cancer ärftligt.

Du har varit hos läkare men man får lov att söka igen då din situation har förändrats eller allt kanske inte kom fram. Berättade du och/eller visade du ditt ben. Du kanske behöver ta ett blodprov eftersom du känner dig trött. 

Orkar du vara ute, ibland mår man bättre av en promenad eventuellt tillsammans med någon.

Har du möjlighet att umgås och prata med någon i din närhet som samtidigt kan stötta dig.

Om du har kvar symtomen och på nytt söker hjälp kanske någon kan följa med dig till läkaren. Det kan vara bra att ha ett stöd och lättare att komma ihåg om man är två.

Lycka till och var rädd om dig.

Med vänliga hälsningar

Nära Cancer