Hoppa till huvudinnehållet

Besvarat

Fråga

Hej min pappas har gått bort Och min mamma har cancer vad går man?

Svar

Hej!

 

Det låter som en jobbig situation för dig att din pappa dött och att din mamma nu drabbats av cancer. Vet du om att de flesta som får cancer blir friska igen? Även fast man vet det kan känslan pendla mellan hopp och hopplöshet. Det är fullt naturligt.

 

När någon i familjen drabbas av cancer drabbas också de flesta i familjen av en kris. Kris kan förklaras med att en persons tidigare kunskaper och erfarenheter inte räcker till för att hantera och förstå den situation man hamnat i. Det är viktigt att du tillåter dig själv att känna och få utlopp för dina känslor, vilket gör att du mår bättre i längden. Det är också viktigt att du tillåter dig själv att sörja både att din pappa dött och att din mamma blivit sjuk. Det var ju inget du ville skulle hända.

 

När blev din mamma sjuk? Är hennes cancer spridd till andra delar av kroppen? Går du i skolan och bor hemma med din mamma eller har du flyttat hemifrån och jobbar/pluggar? För att kunna svara mer specifikt på din fråga skulle vi behöva ha mer information om dig. Om du vill får du gärna skriva fler frågor här. Du kan också skicka ett mejl till oss på kontakt@naracancer.se så ska vi försöka hjälpa dig.

 

Vänliga hälsningar

 

Nära Cancer

2016-02-02