Hoppa till huvudinnehållet

Besvarat

Fråga

Hej. Min pappa har cancer i bukspottskörteln, jag mår dåligt och är ledsen över det varje dag. Jag orkar inte gå till en psykolog så här tidigt (men kanske när han börjar få cellgifter). Det är för jobbigt för att prata om, har ni några råd eller nåt?

Svar

Hej!

 

När någon i familjen får cancer så drabbas också hela familjen av en kris. En kris kan liknas vid en sorg, en sorg över att livet inte är som vanligt och att man nu lever med en ständig oro för den som är sjuk.

 

Även om det kan kännas jobbigt att prata om sin situation så är det bra att få sätta ord på sina känslor. Detta kan du göra genom att exempelvis skriva dagbok eller utbyta tankar med andra i liknande situation på vårt forum.

 

Här på näracancer.se kan du läsa mer om att leva nära cancer samt om hopp och sorg. Alla människor har olika sätt att hantera kriser och sorger. Vi har olika pysknappar. En del skriver sånger eller dikter, andra tar en löptur i skogen. I undermenyn till Hopp och sorg hittar du andra personers pysknappar, kolla gärna där. Det är viktigt att du får hitta din egen ventil för att pysa ut det jobbiga du har inom dig.

 

Med vänliga hälsningar

 

Nära cancer