Hoppa till huvudinnehållet

Besvarat

Fråga

Hej! Min 23åriga syster har cancern ewing sarkom. Hon fick för ett år sedan en tumör i höften och sedan utvecklade sig till lungor och hjärta. Hon har tömt vätska 2 gånger. Första gången var det två liter och nu var det tre. Nu har läkarna gjort prover och proverna visar att tumörerna blivit större i lungorna och hon har väldigt svårt att andas. Nu ska dom ge ett sista försök med strålning (cellgiftsbehandlingen hjälpte inte) och hjälper inte det så är det "slutet" jag är så jävla rädd för att förlora min syster, hon är ett år äldre än mig och vi delar allt tillsammans. Jag har nu tänkt börja ge henne kollodialt silver och hoppas att det kan ge någon effekt. Vad ska man göra? Hur ska jag klara mig? Tack.

Svar

Hej!

 

Vi förstår att det är en jättesvår situation för dej nu när din syster, som du står så nära, har blivit sjuk.

 

Vi tänker att det är bra och viktigt för dej att det finns någon som du kan prata med. Någon som du har förtroende för och som du kan berätta för om dina tankar och hur rädd du är att förlora henne. Finns det ingen där för dej i din familj eller bland dina vänner kan du söka hjälp hos till exempel en kurator. Kanske finns det kurator på den klinik på sjukhuset där din syster behandlas, på din vårdcentral, företagshälsovård eller på din skola (om du pluggar).

 

Vi förstår att du vill det bästa för din syster och att ni letar alla möjligheter som finns. Kollodialt silver har inte visat effekt mot cancer i vetenskapliga studier och det är inte tillåtet som kosttillägg då det kan vara giftigt. Du kan läsa mer om det hos Livsmedelsverket.

 

 

Här på näracancers sidor har vi förslag att du kikar på Leva nära cancer och Hopp och sorg. Kanske hittar du där något som kan vara till stöd för dej.

 

 

Vänliga Hälsningar

Nära Cancer

2015-12-17