Hoppa till huvudinnehållet

Besvarat

Fråga

Hej! Jag är 13 år. För 2 dagar sedan när jag vaknade hade jag en hård knöl i bröstet som värkte. Jag tänkte att det nog gick över men nu har jag fortfarande ont och bröstet är rött och svullet. Igår när jag tog av mig min bh var det som en brun vätska i den. Inte alls mycket bara några droppar. Jag vet att det inte är vanligt att få bröstcancer när man är 13 men mina brösta är ganska stora och min farmor hade det även tidigt. Jag är väldigt orolig att jag oxå fått det nu. Tacksam för svar så fort som möjligt!

Svar

Hej!

 

I din ålder så förändras brösten mycket på grund av hormonerna i kroppen. Det är inte ovanligt att de känns ömma och knöliga. Det du beskriver med att bröstet också är rött och att det kommit brun vätska får oss att fundera på om du kan ha fått en infektion i bröstet, eller kanske gjort illa bröstet?

 

Bröstcancer är inte sannolikt, men om du fortfarande har ont och det kommit vätska så kan det vara bra att du får bröstet undersökt, till exempel på vårdcentralen eller en ungdomsmottagning.

 

Hälsningar

Nära Cancer