Hoppa till huvudinnehållet

tips på "larm" för svårt cancersjuk

Inlägget har 2 svar

 1. Christoffer

  Hej, min kära mormors man är drabbad av svår cancer, och efter en lång tid på sjukhus har det beslutats att han ska få spendera den sista tiden hemma, något vi alla tycker är ett bra beslut, både för oss anhöriga som nu kan spendera mer tid med honom, och för honom som verkligen får sin sista vilja igenom. Han hostar upp mycket slem, och min mormor behöver nu konstant vara på sin vakt och sover ingenting för att om han ropar måste hon alltid vara tillgänglig och hjälpa honom. Vi vet inte hur länge till han lever, men teoretiskt sett skulle det kunna gå kanske 2-3 veckor. Min mormor kan inte gå totalt sömnlös så länge, så vi måste hitta på nån lösning. På sjukhuset trycker han ju på en knapp, så får personalen en signal. Finns det något liknande han typ skulle kunna ha på handleden som går att köpa? Jag har försökt leta på nätet men vet inte riktigt vad man ska söka efter, så frågar därför här.

  Tack på förhand!

  Christoffer

  • Anmäl
  • Svara
 2. GC

  Hej,han kan inte få Robynol som torkar ut slem ? Mamma får det när hon försöker hosta upp slem nu och det hjälper henne.

  Distriktsköterskan kommer och sprutar in det.De kan även sätta in en kanyl (osäker på om det är rätt namn ) så de slipper sticka med nål varje gång.

  Kan han inte få ett larm som går till kommunens hemtjänst ??

  • Anmäl
  • Svara
 3. Maria

  Kontakta sjukhus avd som skrev ut honom. Han borde ha rätt att få hemsjukvård i livets slutskede. Uppenbart en allvarlig informations miss. Sjukhuset vet hur man gå tillväga. Din mormor måste få sova. Det hjälper ingen om hon själv blir dålig.

  Lycka till.

  • Anmäl
  • Svara

Nu visas 2 av 2 svar.

Svara på "tips på "larm" för svårt cancersjuk"