Hoppa till huvudinnehållet

nykär och cancer

Inlägget har 1 svar

  1. Josse

    Hej!

    Det här är något helt nytt för mig men jag vet faktiskt inte vart annars jag ska ta vägen..

    För två månader sen träffade jag en man som det visade sig att jag skulle falla pladask för, det klickade helt enkelt direkt!

    Sen första dagen så visste jag att han hade haft cancer och fått två omgångar med cellgifter senaste året men läkarna var nästan tvärsäkra på att efter operationen som han genomgick efter att vi känt varann i två veckor skulle vara frisk..

    Skönt tänkte jag då kommer jag inte behöva fundera över själva cancer grejen (kanske egoistiskt men det var så jag tänkte)

    Nu visade det sig att han inte var frisk och skall i mellandagarna läggas in för ännu en omgång med cellgifter och jag vet helt ärligt inte vad jag ska göra.. Ska jag gråta, ska jag skratta, ska jag stötta eller ska jag bara vara jag har ingen aning, allt jag vet är att jag verkligen tycker om den här mannen och att jag verkligen vill att han ska förstå att jag vill göra allt jag kan för honom.

    Men hur gör man när man "bara" varit tillsammans ett par månader?

    Jag är innerst inne livrädd och hsr så många frågor men vet inte hur mycket jag vågar tränga mig på och vart jag ska ta vägen med alla frågor och min rädsla så kanske kan jsg få nåt bra svar här?

    • Anmäl
    • Svara
  2. Mathias

    Hej, Jag har också blivit förälskat relativt nyligen i en tjej som har haft cancer två gånger och genomgår behandlingar titt som tätt. Hon är för tillfället cancerfri men lider av något som kallas för GWH och alla mentala eftereffekter. Det svåraste för mig är nog känslan att inte riktigt förstå eftersom jag inte har varit med hela vägen. Det är säkert olika för alla men jag tror att din enda chans är att fråga och lära dig så mycket du kan.

    Det man sällan pratar om är allt runt om, alltså gällande relationen. Hur ska man planera en framtid med någon som inte vågar tro att hon kommer leva länge till och att återfallet vilar runt hörnet. Jag vet inte om jag kan ge några bra svar egentligen för jag står lika frågandes själv, jag är superkär, hon också, men vi missförstår varandra rätt mycket och jag kan ibland känna skuld över att jag inte har varit med hela vägen (vilket är en helt irrationell känsla). Vi pratar iaf mycket och hon är öppen. Mitt tips är att försöka tänka utanför det praktiska kring cancern eftersom den är så mycket större än så. Ställ frågor, försök förstå, det är okej att vara rädd och förklara det utan att ge honom skuld i det.

    Hoppas det löser sig för er. <3>

    • Anmäl
    • Svara

Nu visas 1 av 1 svar.

Svara på "nykär och cancer "