Hoppa till huvudinnehållet

Rädd att prata?

Inlägget har 3 svar

  1. älskardejmamma

    Prata om allt! Här och nu! Ta vara på tiden du har! Det gjorde jag, jag hade 8 månader, från att dom hittade cancern i min mamma tills hon låg på sjukhuset med handen i min och tog sitt sista andetag.

    Jag ångrar att jag inte tog vara på tiden ännu mer, men är så glad att jag vågade prata, gråta och skratta med henne, vi pratade om allt! Vi kunde sitta och skratta åt att när hon dog så skulle hon hälsa på, leka med lamporna eller välta något, för att jag skulle förstå att hon var med mig, vi storgrät samtidigt som vi skrattade då och då, min mamma var den absolut viktigaste personen i mitt liv, min allra bästa vän, och jag glömmer henne aldrig! Ta vara på tiden! Du har så mycket att ångra annars!

    • Anmäl
    • Svara
  2. s

    hej!

    Min pappa har bara något år kvar att leva. Och jag vet inte vad jag ska göra, hur jag ska hantera det. jag bara bryter ihop konstant, jag vågar inte visa mina känslor för någon. Jag försöker vara glad och positiv framförallt framför min pappa, men när ingen ser bryter jag ihop gång på gång. Jag har tappat all ork och jag vet inte vad jag ska göra, hur jag ska orka ta mig igenom det här. Har du några tips? :(

    Jag beklagar djupt sorgen. Jag kan inte förstå hur det känns för ens man är där själv. Men jag beklagar verkligen.

    • Anmäl
    • Svara
  3. cancermamma

    Stärkande och otroligt kloka ord av dig "älskardejmamma". Det är viktigt att ta vara på tiden och inte ha något osagt, samt att göra allt som man vill här och nu och inte vänta, för man vet inte om hur morgondagen ser ut! Stor kram till dig / Dotter till en mamma med obotlig lungcancer med spridning i stora delar av kroppen.

    • Anmäl
    • Svara
  4. Anonym

    Min mamma levde också bara 8 månader efter multipel myelom . Blodcancer. Min reaktion var att vården skulle kunna gjort ett bättre jobb istället för att ställa fel diagnoser som muskelinflammation och karies (när hon själv jobbat som tandhygienist i typ 30 år och hade perfekt munhygien)

    Och att hon hade trampat snett stämmer inte heller. Tog ca ett år innan hon fick den slutgiltiga diagnosen och då var det ingen chans att ens gå längre. Men efter behandling kunde hon i alla fall gå i 6 månader. Tycker i alla fall det är för kort för multipelt myelom prognosen

    • Anmäl
    • Svara

Nu visas 3 av 3 svar.

Svara på "Rädd att prata?"