Hoppa till huvudinnehållet

Morsan har påbörjat striden

Inlägget har 1 svar

  1. FanTaCancer

    Hej, jag vet inte om detta kommer uppmärksammas, men jag behöver verkligen input på hur jag ska gå vidare just nu.

    Min mamma fick här om dagen besked om cancer i tjocktarmen med två spridningar (metastaser) i levern. Jag har pratat med doktorerna, men de är så luddiga och jag tycker ej jag får några raka svar när det kommer till överlevnadsodds osv.

    Igår fick hon komma hem på permission efter tre tuffa och hektiska dagar. Där de bland annat fixade en utvidgning av tarmen med någon typ av ''slang''. Det fanns risk för skador pch sprickor i tarmen under detta ingrepp men det gick mycket bra!

    Hon är idag inne på en till röntgen, torax, för att kolla ev spridning till lungor etc. Kan inte beskriva hur mycket jag hoppas att det inte spridit sig något längre då jag förstår att det redan är en väldigt dålig diagnos (som jag inte vill ska bli värre)

    Min far har gått ner sig helt och har inte orkat mycket de senaste dagarna, men nu börjar han hitta tillbaka lite. Jag är även storebror åt två förståndshandikappade syskon (en syster och en bror i tidiga 20 års åldern. Jag är 25 och mina föräldrar börjar närma sig 50) Mina syskon förstår väldigt lite av situationen men vi försöker hålla dem så lugna som möjligt. Vi har även deras personliga assistenter till hjälp, som är extremt hjälpsamma och duktiga nu i denna kaos som drabbat oss.

    Jag måste snart åka hem, bor 35 mil bort sedan 7 år med min egen familj och ett bröllop runt hörnet denna sommar. Allt känns upp och ner och vet inte hur jag ska kunna återgå till jobb, vardag och allt annat just nu.

    För tillfället mår min kära mor bra efter omständigheterna och det var underbart att ha henne hemma igårkväll och bara ha allt som förr.

    Orkar inte skriva mer just nu, men ni förstår situationen. Tar gärna tips och ideer m.m.

    Tack på förhand.

    • Anmäl
    • Svara
  2. Issan

    Hej! Det låter jättejobbigt det som du beskriver. Jobbigt att du inte kan få hjälp och tröst av dina syskon och din pappa när din mamma blivit så sjuk! Hoppas att dim mamma inte hade fått spridning till lungorna etc. Min pappa har oxå tjocktarmscancer men som tur var såg de ingen spridning. Han får nu cellgifter. Jobbigt att se honom så svag. Han som annars alltid varit den starka pappan som alltid är i farten och fixar med någt. Jag hoppas att det ska gå bra både för din mamma och min pappa. Kram

    • Anmäl
    • Svara

Nu visas 1 av 1 svar.

Svara på "Morsan har påbörjat striden"