Hoppa till huvudinnehållet

Min pappa har bröstcancer

Inlägget har 1 svar

  1. Saga

    Hej

    För flera veckor sedan fick jag reda på att min pappa hade bröstcancer. Det är inte så vanligt bland killar. Det är ca 40 män per år som får bröstcancer. Han opererade bort tumören men nu ska han ta cellgifter, tappa håret och även strålning efter det. Han kommer även ta mediciner i 5 år. Min pappa är känd, och nu när han tappar håret så kommer alla att veta att han har cancer. Alla tidningar, tv, allting. Det kommer kännas konstigt att se sin pappa sjuk och utan hår. Min pappa ska ju vara stor och stark! Och vara en förebild för mig! Men det kommer han inte att vara nu. Mina vänner är jättestöttande och jag har personer att prata med, MEN jag gråter varje kväll, jag har ont i huvudet och ont i magen nästan varje dag. I skolan kan jag bara sitta och stirra och inte koncentrera mig på lektionerna. Jag är orolig att mina betyg kommer sänkas pågrund av det här. Jag bråkar också mycket med en av mina bästa vänner och jag blir extra arg och känslig. Jag kan typ inte en läsa en bok eller se en film där någon dör för då tänket jag på pappa och blir jätteledsen. Jag vet inte vad jag ska göra så det slutar att vara så här. Någon som har tips?

    Kram

    • Anmäl
    • Svara
  2. Annorlundagrodan

    Hej saga. Att du bråkar med din bästa vän är lätt att åtgärda, prata bara med hen och berätta hur du känner, hen kommer att förstå tillslut och bara erbjuda en axel att gråta på.

    Prata med dina lärare, rektor och kurator på skolan och berätta (eller be någon annan göra det) om hela din situation, dem kommer att förstå och vara överseende med det om du ber om det. Jag förstår att du känner dig ganska ensam men istället för att gråta varje kväll har jag ett tips, ta ett papper och klottra ner allt du känner just den dagen, visst dagen kanske slutar i tårar men det känns faktiskt lite bättre när du har fått ner en del av tankarna på ett papper. Prata med dina vänner och dem omkring dig, var inte rädd för att gråta.. Hoppas något av tipsen kan hjälpa dig saga :) stor kram

    • Anmäl
    • Svara

Nu visas 1 av 1 svar.

Svara på "Min pappa har bröstcancer"