Hoppa till huvudinnehållet

Fall en vet att hon ska dö, när ska det bli bättre?

Inlägget har 3 svar

  1. M

    Min mamma fick cancer för första gången för sju år sedan. Vi trodde hon var botad med icke, i vintras fick vi reda på att cancern var tillbaka och att det dessutom var kronisk. Mamma kommer alltså dö. För tillfället mår hon okej, cellgifterna har hittills hindrat cancern från att sprida sig ytterligare (verkar det som?), men hon har trots allt cancer i ca hela lymfan och stora delar av skelettet och lite metastaser och sånt.

    Det får mig att må så fruktansvärt dåligt. Såklart. Och det är skitjobbigt, för jag vet inte riktigt vad jag ska göra åt det. Dessutom tänker jag att det bara kommer att bli värre från och med nu. Hon kommer ju aldrig att må bättre, cancern kommer inte krympa - det kommer bara att bli sämre. Hon kommer bli sjukare och sjukare och sen kommer hon att dö och sen kommer jag vara utan mamma och när ska jag egentligen då må bättre?

    • Anmäl
    • Svara
  2. Linneac

    Jag sitter i samma situation som du. Har inga svar och vi kommer alla må på olika sätt och bemöta våra känslor olika. Se till att tillbringa så mycket tid ihop som ni kan. Försök göra roliga saker, skapa minnen, ta bilder och UMGÅS. Försök se det som en chans att faktiskt få säga farväl, istället för att de bara dras ifrån oss snabbt får vi faktiskt chans att ta vara på sista tiden. Kommer bli jävligt tufft men jag känner redan nu hur pass mycket starkare person jag blivit, som att en del av mamma redan flyttat in hos mig.

    Glöm inte fokusera på dig själv. Du går också genom detta. Gör saker som du blir glad av, utan att känna skuld.

    • Anmäl
    • Svara
  3. tjej 92

    Hej, jag har gått igenom hela processen. Min pappa dog för två månader sedan. Du kommer att må bättre i perioder. (självklart reagerar alla olika)

    Men det jag kan lova dig är att du kommer igenom det här som en starkare människa. Önskar dig/er att ni får en fin ljus tid med era mödrar. Ta vara på tiden. Prata och fråga allt du behöver.

    Kram

    • Anmäl
    • Svara
  4. Cillis

    Tänker på dig M! Hur går det nu? Är din mamma i livet? Hur mår DU?

    Många kramar!

    • Anmäl
    • Svara

Nu visas 3 av 3 svar.

Svara på "Fall en vet att hon ska dö, när ska det bli bättre? "