Hoppa till huvudinnehållet

Att orka vardagen

Inlägget har 2 svar

  1. Anonym

    Hej jag letar efter någon som kan ge mig lite tips hur man ska klara av att studera på heltid samtidigt med en vetskap att det här är det sista året, eller kanske de sista veckorna som min mormor är vid liv. Hon fick nyligen beskedet om sin lungcancer som tyvärr inte går att behandla på grund av hennes höga ålder. Min morfar gick ganska nyligen bort efter en lång och hård kamp med demens, vilket verkligen tagit hårt på psyket. Hur orkar man egentligen med sin egen vardag?

    • Anmäl
    • Svara
  2. alexandra

    Acceptera dina känslor. Det är okej att va ledsen, men det är även okej att vara glad och skratta. Försök att inte sluta leva. Gör saker som du brukar göra, och ta en dag i taget. Tänk på dig själv, och gör vad du känner för just för stunden. Det är så jag klarar av vardagen med en svårt sjuk pappa

    • Anmäl
    • Svara
  3. emma

    Det är fruktansvärt svårt att just studera eftersom man måste ha sånt fokus. Ett arbete är oftast lättare för då gör man saker man redan kan. Det går mer på rutin om ni förstår vad jag menar. Jag föreslår att du försöker plugga när du känner att du orkar och när du inte gör det, ge dig själv en paus och gör något helt annat. Jag klarar vardagen med en svårt sjuk pappa med hjälp av att fokusera på honom vissa stunder och andra stunder glömma helt och läsa en kärleksroman med lyckligt slut eller liknande. Lycka till.

    • Anmäl
    • Svara

Nu visas 2 av 2 svar.

Svara på "Att orka vardagen"