Back to top
Hem / Bloggar / Min pappa har cancer / Ibland glömmer jag bort om det är jag eller min situation som är galen

Ibland glömmer jag bort om det är jag eller min situation som är galen

Tillbaka till bloggen

Att gå i skolan blev för svårt tillslut, så denna termin har jag uppehåll och kommer att börja termin 3 igen i höst eftersom jag ändå missat majoriteten av den terminen. Att ha studieuppehåll blev faktiskt till en lättnad för när kraven på att prestera om dagarna sjönk, så blev iaf en del av ångesten mindre och allt som kan minska ångest är ju värt nåt.

Jag har alltid varit en kreativ person och konsten har väl alltid varit som en kanal för att bearbeta känslor. Har mest sysslat med skrivande och musik innan men på sistone har jag även börjat rita lite för att illustrera hur allt känns men utan att behöva förklara i ord, för ibland är det som att jag känner mig så likgiltig inför saker och jag vet inte hur jag ska förklara så att andra förstår hur det känns att vara så ledsen och trött som jag är ibland.

Men det är också så olika från dag till dag hur jag mår och det där kan vara så svårt att förklara för ens omgivning för det är som att man har vissa förväntningar på sig om att man skulle gå runt och vara ledsen 24/7 men så är det ju inte, iaf inte för mig. Jag har ett jättebra stöd i mina vänner och det är de som gör att jag ändå kan ha ett relativt normalt liv fastän jag har en förälder som är döende, jag kan ha dagar där jag liksom glömmer allt elände och de är de bästa av dagar, när man hittar på roliga saker och skrattar och är sitt gamla jag liksom. Och så måste det få vara. Det betyder inte att jag inte känner sorg över situationen eller att jag lever i förnekelse över hur det är.

Sömnproblemen stör mig inte på samma sätt nu när jag inte behöver prestera på dagarna och kliva upp till skolan. Då kan jag ta igen förlorad sömn emellanåt istället och det har jag märkt är nåt som påverkar mitt mående positivt.

Efter att terapin tog slut vid årsskiftet har det känts som att det är svårt att ensam orientera sig mitt ibland alla känslostormar och jag fick då börja med antidepressiva men blev tvungen att sluta med dessa plus de sömnmediciner jag tog då hjärtat blev påverkat så nu ska jag istället få remiss för samtal vilket är en enorm lättnad. För detta är ju en normal reaktion på en onormal situation. Allt man önskar när man är i en sån här situation är förståelse, det och bekräftelse av ens känslor.

Avslutar inlägget med en illustration jag gjorde av mig själv för ca två veckor sedan när jag hade haft några riktigt dåliga nätter i rad.

 

 

 

1 kommentar
Skriv in bokstäverna ovan (ej skiftlägeskänslig)