Back to top
Hem / Om oss / Arkiv 2014: Storslam för Nära Cancer

Arkiv 2014: Storslam för Nära Cancer

I onsdags fick de ta emot landstingets kvalitets- och utvecklingspris Diamanten.I torsdags vann de IT i vården-priset. Johanna Joneklav, kurator och Katrin Bartfai Jansson, onkolog vid Onkologiska kliniken på Universitetssjukhuset Örebro prisades dubbelt förra veckan för sitt arbete med sajten näracancer.se – ett stöd för unga som står nära någon som har cancer.

 

I onsdags, den 26/11, delades Örebro läns landstings kvalitet och utvecklingspris Diamanten ut. Diamanten ska gynna utveckling av verksamheten där patienten, brukaren, medborgaren och kunden är satt i fokus.  Vann gjorde Onkologiska kliniken för sitt arbete med sajten näracancer.se. Motiveringen lyder: ”Ett innovativt projekt där man tagit modern teknologi till hjälp för att nå en ofta bortglömd grupp anhöriga till cancerpatienter – barn och ungdomar.”

 

Tidskrifterna och sajterna Dagens Medicin, Computer Sweden och IT i vården delade i torsdags, 27/11, ut tre prestigefulla priser. Juryns lilla pris gick i år till Nära Cancer, ett webbaserat stöd till unga som står nära någon som har cancer. Juryns motivering lyder: ”Pristagarna har skapat en gedigen och genomarbetad informationskanal för en ofta förbisedd grupp i sjukvården – unga närstående till personer som drabbas av cancer. Nära Cancer ger tillgång till ett professionellt och erfarenhetsbaserat stöd framför allt riktat mot barn och ungdomar, och ger möjlighet att få svar på frågor, känna trygghet och gemenskap med andra personer i en liknande situation. En föredömlig modell för hur vården kan nå ut på nya sätt till dem som direkt och indirekt drabbas av sjukdom”. 

 

 

Här kan du läsa mer om IT i vården priset.

 

2014-12-02