Back to top
Hem / Om oss

Om oss

Nära Cancer har utvecklats för att skapa trygghet genom gemenskap och kunskap för unga som står nära någon som har cancer, eller som förlorat någon i sjukdomen.

Initiativet till ett webbstöd för unga som står nära någon som har cancer togs av Katrin Bartfai Jansson, läkare vid Onkologiska kliniken, Universitetssjukhuset Örebro. Tillsammans med Johanna Joneklav, kurator på samma arbetsplats, har idéer och innehåll utvecklats och resulterat i Nära Cancer. Webbstödet lanserades 12 april 2013.

 

Nära Cancer används av unga närstående i hela Sverige. Det är ingen vinstdrivande verksamhet. Webbstödet har förverkligats med ekonomiskt stöd från Regionalt cancercentrum Uppsala Örebro.

 

 

"På Nära Cancer vill vi att alla unga som står nära någon som har cancer ska hitta den information som just de vill ha och förstår. Av alla tankar bakom Nära Cancer, skulle vi särskilt vilja lyfta fram vår tro på alla människors förmåga att hjälpa och stötta varandra.Vi hoppas att ni kommer finna kraft och inspiration på forumet och komma tillbaka till Nära Cancer så ofta ni behöver.

 

Varma hälsningar, Katrin och Johanna, grundare av Nära Cancer"

 

Nära Cancer har vunnit flera priser

I november 2014 vann Nära Cancer Örebro läns kvalitetspris Diamanten och IT i vården priset och i november 2015 tilldelades Nära Cancers grundare Katrin Bartfai Jansson och Johanna Joneklav Årets insats på Framtidsgalan.

 

Nära Cancers grundare

 

Katrin Bartfai Jansson, specialistläkare i onkologi  och Johanna Joneklav, kurator.

 

 

Vilka är vi som arbetar med Nära Cancer?

 

Anette Stjernqvist, sjuksköterska

 

Ann-Britt Pettersson, sjuksköterska 

 

Ida Lagstam, läkare

 

Jessica Waldesjö, sjuksköterska

 

Johanna Joneklav, kurator

 

Jonna Wahlén, sjuksköterska

 

 

Dessutom hjälper alla läkare på Onkologiska kliniken i Örebro till och svarar på frågor som inkommer till Frågor & Svar.

 

 

Foto: Terése Andersson

Ilustration: Mattias Käll