Back to top

En släkting till mig har cancer som inte kommer gå...

En släkting till mig har cancer som inte kommer gå att bota... Den har tex. spridits till ryggraden :( Hon bor i ett annat land. För ett tag sedan kom hon hit till Sverige, det var sista gången vi någonsin träffades. För hon kommer dö. Jag vet inte hur jag ska stötta henne, eller hur jag kommer reagera...

Hej!

 

Vi förstår att det känns jobbigt för dej nu när din släkting har cancer. Du skriver att hon dessutom bor i ett annat land att ni inte kommer att kunna träffas igen.

Även om avståndet är långt mellan er tror vi att hon kan känna ditt stöd och att du bryr dej om henne.

Kan ni skriva till varandra? Kanske använd facebook eller skype? Du kanske kan skicka något till henne som en hälsning. Finns det någon annan släkting till er som du kan "prata ihop dej med" och ni kanske kan hitta på något tillsammans.

 

Hur du sedan kommer att reagera är svårt att veta i förväg. Vi reagerar olika på svårigheter som vi går igenom. Att ha någon att prata med om det som är svårt är nästan alltid till hjälp.

Du kan läsa på vår sida näracancer.se under rubriken Hopp och Sorg. Där kanske du kan hitta något som kan vara till stöd för dej.

 

Lycka till

 

Hälsningar näracancer

 

2014-02-06