Back to top

Min mamma har inre lång tid kvar

Ellinor

2017-08-30 23:22:10

Min mamma har inte lång tid kvar nu. Ett par veckor ger läkaren henne, men jag vill inte att hon ska ha ont, vill att det ska vara över för hennes skull så hon slipper, men samtidigt är man självisk och tar vara på varje sekund som hon finns där. Även fast cancer har ändrat mycket hos den mamma jag är van vid så är det ju ändå min mamma som ligger där. Jag hoppar mellan hopplöshet och hopp. Ilska och sorg. Vet precis vad som kommer, men jag tror ändå att allt kommer bli som förr. Tror inte jag förstått att hon ska försvinna. Jag tror fortfarande att det här bara är en period och sen kommer hon vara där hemma pigg och glad igen. Någon som känner igen sig i förnekelse? Kommer det komma som en käftsmäll sen när hon väl är borta? Hon vann Inte denna gång, cancern vann. Jävla jävla cancer att du förstörde en sån fin människa. En sån pigg och lycklig människa. Du kom och sög ur all hennes energi. Och hon har kämpat mot dig och försökt behålla samma energi som hon hade innan och blivit så frustrerad när det inte har gått. Snart får du vila mamma, vilken kämpe du varit. Jag är tjugotvå år och cancern har hägrat i mitt liv i tre år nu. Den har sugit upp all min energi också. Jag läste underbara Claras inlägg om hennes mamma och hon beskrev allt jag känt genom åren. Snart har inte jag någon att oroa mig över. Snart slipper jag se min mamma lida, snart slipper jag höra dåliga besked och falla samman, snart är min familj frisk. Detta kommer bli det jobbigaste jag någonsin kommer gå igenom och jag stålsätter mig. Just nu lägger jag allt mitt åt sidan och lever för dig mamma. Önskar du får slippa snart. Du förtjänar så mycket mer än att tyna bort i en sjukhussäng. Du är den vackraste personen jag träffat och att få ha haft dig som mamma har varit en ära.

Ellinor - 2017-08-30 23:22:10
rose

2019-03-08 16:40:38

Till Förtvivlad

Jag förstår dig precis, det känns som man ramlat i ett hål, man försöker ta sig upp men det går bara inte. Min mamma kanske har några månader på sig, ingen vet. Varje gång folk runt omkring mig pratar om sina mammor eller berättar hur tjatiga deras mammor. Jag önskar min mamma kunde tjata på mig om hur smutsigt mitt rum är, ringa mig hela tiden och fråga vart jag är. Ingen vet vad vi går igenom. Man känner sig så ensam men egentligen är vi inte det

rose - 2019-03-08 16:40:38
Förtvivlad

2019-03-17 18:44:43

Till Rose

Jag kan verkligen relatera till det du säger. I början minns jag att jag var avundsjuk på alla som fortfarande har sin mamma. Det kunde vara så att jag såg en dotter med sin mamma på stan eller till och med min kille och hans mamma, då blev jag extremt avundsjuk. Det kändes som att alla andra hade en mamma och nästan som att dom ville slå mig i ansiktet med det. Självklart var det bara i min fantasi men det kändes verkligen förjävligt att alla andra hade en mamma och det värsta var dom som sa "jag kan inte ens föreställa mig hur det måste vara. Jag skulle aldrig klara mig om min mamma dog" osv. Dom ville såklart bara vara hjälpsamma men det gjorde mig bara mer ledsen. Önskar att det fanns nån grupp man kunde gå till, med ungdomar som också har förlorat sina föräldrar, så man kan känna sig lite mindre ensam. Det går inte att prata med dom som inte vart med om det själva, för hur mycket dom än vill förstå så kan dom inte göra det och oftast gör dom mer skada än nytta med sina kommentarer.

Förtvivlad - 2019-03-17 18:44:43

Skriv ett svar
Skriv in bokstäverna ovan (ej skiftlägeskänslig)

Forumregler

Forumet är till för dig upp till 30 år som står nära någon som har cancer.

Alla inlägg ska vara anonyma. Därför tillåter vi inte bilder i inläggen.Det går bra att använda sitt förnamn. Utelämna inga andra personers namn.

Vi granskar alla inlägg i efterhand och plockar bort innehåll som kan ses som stötande, kränkande eller inte följer ovanstående regler.

För att få mer kontakt med varandra än vad forumet kan erbjuda- anmäl er till vår kontaktförmedling Snacka

Reklam får inte förkomma. Länktips i foruminlägg tas bort. Här på Nära Cancer kan du hitta information och länkar som är granskade och utvalda av redaktionen. Kontakta oss gärna på kontakt@naracancer.se om du har tips på länkar vi borde lägga upp.

Materialet i forumet kan komma att användas för forskning.