Back to top

Min mamma har inre lång tid kvar

Ellinor

2017-08-30 23:22:10

Min mamma har inte lång tid kvar nu. Ett par veckor ger läkaren henne, men jag vill inte att hon ska ha ont, vill att det ska vara över för hennes skull så hon slipper, men samtidigt är man självisk och tar vara på varje sekund som hon finns där. Även fast cancer har ändrat mycket hos den mamma jag är van vid så är det ju ändå min mamma som ligger där. Jag hoppar mellan hopplöshet och hopp. Ilska och sorg. Vet precis vad som kommer, men jag tror ändå att allt kommer bli som förr. Tror inte jag förstått att hon ska försvinna. Jag tror fortfarande att det här bara är en period och sen kommer hon vara där hemma pigg och glad igen. Någon som känner igen sig i förnekelse? Kommer det komma som en käftsmäll sen när hon väl är borta? Hon vann Inte denna gång, cancern vann. Jävla jävla cancer att du förstörde en sån fin människa. En sån pigg och lycklig människa. Du kom och sög ur all hennes energi. Och hon har kämpat mot dig och försökt behålla samma energi som hon hade innan och blivit så frustrerad när det inte har gått. Snart får du vila mamma, vilken kämpe du varit. Jag är tjugotvå år och cancern har hägrat i mitt liv i tre år nu. Den har sugit upp all min energi också. Jag läste underbara Claras inlägg om hennes mamma och hon beskrev allt jag känt genom åren. Snart har inte jag någon att oroa mig över. Snart slipper jag se min mamma lida, snart slipper jag höra dåliga besked och falla samman, snart är min familj frisk. Detta kommer bli det jobbigaste jag någonsin kommer gå igenom och jag stålsätter mig. Just nu lägger jag allt mitt åt sidan och lever för dig mamma. Önskar du får slippa snart. Du förtjänar så mycket mer än att tyna bort i en sjukhussäng. Du är den vackraste personen jag träffat och att få ha haft dig som mamma har varit en ära.

Ellinor - 2017-08-30 23:22:10
Anonym

2017-09-08 19:42:08

Hej, är en tjej på 13 år som nyss fått reda på att min mamma inte kommer opereras och aldrig mer bli frisk. Vet inte hur lång tid hon har kvar och leva. Känner igen mig i din berättelse❤️

Anonym - 2017-09-08 19:42:08
Förtvivlad

2017-09-11 19:32:55

Jag fick reda på att min mamma hade cancer för fyra veckor sedan och då sa läkaren att hon hade ca. fyra veckor kvar att leva. Det finns inget som går att jämföra med den otäcka känslan man får i hela kroppen vid ett sådant besked. Hur ska man ens hantera en sådan situation. Jag saknar min mamma redan och hon är fortfarande här. Hjärtat brister.

Förtvivlad - 2017-09-11 19:32:55
Matilda

2017-10-02 13:48:19

Styrkekram till dig ”Förtvivlad”!❤️ Min mamma dog för ett år sedan och tänkte att jag aldrig skulle klara mig utan henne. Vi var som bästa vänner och jag kunde säga allt till henne och hon förstod mig alltid. När hon dog kändes det som att hela min värld rasade och att den aldrig skulle byggas upp igen. Men tro det eller inte. Nu ett år senare är saknaden och sorgen fortfarande stor, kommer nog alltid vara det. Men jag märker att jag KAN leva utan henne. Det blir bara på ett annat sätt. Kag tänker ofta Vad skulle mamma ha sagt nu och det kan ge mig tröst, som om hon ändå är här på något sätt.

Kram igen❤️

Matilda - 2017-10-02 13:48:19
Sandra

2017-11-07 21:27:34

Hej. Läst era texter och jag känner igen mig så. Jag är 15 och ser redan hur min mamma sakta tinar bort. Allt började med magont och nu en cancer som aldrig kommer försvinna.

Det jobbigaste är ju att man inte vet hur man ska må, jag känner mig så tom men samtidigt så fylld med så mycket ångest och sorg, men också ilska. Hade inte läkarna vart så sega kanske dem hade kunna lyckas rädda henne?

Sandra - 2017-11-07 21:27:34
Förtvivlad

2018-03-03 05:51:44

Tack för det fina svaret, Matilda. Min mamma dog bara sjutton dagar efter jag skrev mitt inlägg och det har nu gått lite mer än fem månader sedan dess. Jag kan fortfarande inte förstå att hon är borta men det har börjat sjunka in lite nu. De första månaderna kunde jag inte gråta eller känna någonting överhuvudtaget men nu gråter jag ibland. Det värsta är när man kommer på sig själv med att glömma att hon är borta för en stund, när man sedan kommer på att hon inte finns längre så är det som att uppleva hennes död på nytt. Jag har mardrömmar varje natt och får ingen sömn. Önskar jag kunde glömma.

Förtvivlad - 2018-03-03 05:51:44
Zap

2018-03-14 20:29:52

Till Förtvivlad:

Hur mår du nu? Ser att det gått 12 dagar sedan ditt senaste inlägg.

Jag har själv en pappa med lungcancer. Den är under kontroll just nu, men jag vet att sannolikheten är stor (snarare oundviklig) att den någon dag kommer att ta hans liv. Jag försöker ta vara på så mycket som möjligt och inte låta rädslan för framtiden ta över..

Tänker på dig och hoppas du kommit ännu en bit på vägen i ditt sorgearbete. Hoppas också att du har god stöttning i dina närstående, och genom att skriva om dina känslor som här. Ta hand om dig

Zap - 2018-03-14 20:29:52
Anonym

2018-05-18 13:51:01

Min mamma kommer inte överleva har vi just fått höra. Hur kan det få vara så?? Jag behöver ju henne här hos mig!!! Det känns så orättvist!!!

Anonym - 2018-05-18 13:51:01
Anonym

2018-05-28 14:44:26

igår var det morsdag och alla la ut glada bilder på sociala medier med sina mammor. Inte så att jag missunnar andra att vara glada att de har en mamma men det gör extra ont när man vet att det här troligtvis var den sista morsdag som jag fick med min mamma. inte en dag som vi kunde fira särskilt mycket då hon mest låg i sin sjukhussäng och sov. Det känns så orättvist att den här j-la sjukdomen skulle förstöra livet för just oss!!!

Anonym - 2018-05-28 14:44:26
Flisa

2018-06-26 20:47:45

Jag förstår exakt vad du pratar om! Nu är det inte morsdag men det har varit midsommar, som vi alltid firar med familj och vänner. Men i år var min mamma inte med eftersom hon inte orkade. Min mamma har gyncancer och kommer inte överleva säger läkaren. Cancern har spridit sig till lungorna och de kan inte operera. Så de säger att det hör kan vara sista sommaren. Vad gör man av den? Vi vill ju leva på som vanligt samtidigt som vi vill göra den väldigt speciell samtidigt som mamma inte orkat så mycket och kanske varken orkar göra något speciellt eller det vanliga. Det är så orättvist detta!

Hoppas att det vänder för våra mammor så att de får må bättre och få flera år till! Kram❤️

Flisa - 2018-06-26 20:47:45
Förtvivlad

2019-03-04 23:50:45

Till Zap:

Vet inte om du kommer läsa detta men jag vill ändå tacka dig för dom fina orden och jag hoppas din pappa är okej. Det har nu gått mer än ett år sedan min mamma dog, snart ett och ett halvt år till och med. Men det känns fortfarande som det hände igår. Jag kan faktiskt inte riktigt förstå att hon har varit borta så länge. Tiden går så fort fram men det känns som att jag står stilla och trampar på samma ställe. Det har faktiskt bara blivit svårare med tiden, kanske är det saknaden som gör det så svårt att "gå vidare" eller alla människor och saker runt omkring en som gör att man blir konstant påmind. Jag önskar att jag hade någon att prata med om det här men jag känner mig inte bekväm med det och det äter upp mig inifrån. Frågan är hur mycket sorg en människa kan bära innan det brister.

Förtvivlad - 2019-03-04 23:50:45

Skriv ett svar
Skriv in bokstäverna ovan (ej skiftlägeskänslig)

Forumregler

Forumet är till för dig upp till 30 år som står nära någon som har cancer.

Alla inlägg ska vara anonyma. Därför tillåter vi inte bilder i inläggen.Det går bra att använda sitt förnamn. Utelämna inga andra personers namn.

Vi granskar alla inlägg i efterhand och plockar bort innehåll som kan ses som stötande, kränkande eller inte följer ovanstående regler.

För att få mer kontakt med varandra än vad forumet kan erbjuda- anmäl er till vår kontaktförmedling Snacka

Reklam får inte förkomma. Länktips i foruminlägg tas bort. Här på Nära Cancer kan du hitta information och länkar som är granskade och utvalda av redaktionen. Kontakta oss gärna på kontakt@naracancer.se om du har tips på länkar vi borde lägga upp.

Materialet i forumet kan komma att användas för forskning.