Back to top

Min mamma har cancer

Vi två är unika

2019-07-27 20:34:37

Trodde aldrig att jag skulle hamna på en sån här sida men inser att jag behöver stöd och info...

Min mamma har kämpat länge med symtom som inte varit goda, jag har tampats med vården för att hon ska få hjälp och att ha någon form av kontinuitet vilket varit hopplöst! Men efter ett besök på akuten började det hända grejer.. På och ont!

Två veckor efter att hon blev inlagd så står vi nu här med ett cancerbesked... en vecka har gått och jag vaknar varje morgon med att på unna mig själv om att det inte var en dröm!! Min bästa vän, den viktigaste människan i mitt liv har cancer!!!

PET är gjord och domen kommer på onsdag!

Vi vet att det är metastaser i lungorna, läkare har sagt att de är elaka och att de inte kommer gå att operera...

Kan någon med handen på hjärtat berätta lite för mig vad jag har att vänta som anhörig...

Jag har gått igenom så många faser senaste veckan...

Idag är jag mest fokuserad på att göra ALLT för henne...

Jag har storstädat hennes hus, jag tvättar, rensar rabatten.. Jag gör allt som hon klagat på i så många år...

Hon bor med pappa och min bror, men jag är där varannandag med min man o barn för jag kan inte släppa taget... Är detta normalt???

Min vc läkare sjukskrev mig i 3 veckor och sa att jag är i chock... Nu väntar jag in nästa smäll när andra domen kommer på onsdag...

Vi två är unika - 2019-07-27 20:34:37
Maija

2019-11-13 15:47:49

Jag är ny på den här sidan. Min mamma har bröstcancer. Men jag vet att det är riktigt jobbigt jag har inte den blekaste om vem du är men du får prata med mig om du behöver någon.

Maija - 2019-11-13 15:47:49
AmandaL

2020-01-04 14:17:49

Vad du kan vänta dig är nog svårt att svara på men det kommer vara tufft. Vi har i två år ständigt gått och väntat, väntat på provsvar, på metastaser eller på nya bilder. Det suger rejält och är fruktansvärt påfrestande på både kropp och psyke men jag försöker övertala mig genom att upprepa att alternativet är värre. Jag var sjukskriven på 25% en längre tid på grund av att jag inte tog det bra, hade svårigheter med sömn och allmäntillstånd. Jag skulle inte ha klarat denna tid utan fantastiska vänner och min sambo. De låter mig luta sig mot dem när jag inte orkar stå själv och när jag inte klarar av att vara stark. Du är i ett rent helvete just nu men du ska veta att du inte är ensam. Vi är många barn/partners/närstående som i tystnad lider lika som dig. När min mamma blev sjuk var det en klasskamrat som kom fram och sa att hennes mamma varit med om samma, jag fick ställa alla "dumma" frågor och hon lyssnade när jag behövde det. Nu när det är pappa så förlorade min bästa vän sin pappa på grund av nästan samma diagnos. Henne kan jag prata med utan att behöva förklara så mycket, hon förstår ändå.

Prata med din omgivning och sök stöd, ingen klarar detta själv! Sänder all bräcklig styrka jag kan!

AmandaL - 2020-01-04 14:17:49

Skriv ett svar
Skriv in bokstäverna ovan (ej skiftlägeskänslig)

Forumregler

Forumet är till för dig upp till 30 år som står nära någon som har cancer.

Alla inlägg ska vara anonyma. Därför tillåter vi inte bilder i inläggen.Det går bra att använda sitt förnamn. Utelämna inga andra personers namn.

Vi granskar alla inlägg i efterhand och plockar bort innehåll som kan ses som stötande, kränkande eller inte följer ovanstående regler.

För att få mer kontakt med varandra än vad forumet kan erbjuda- anmäl er till vår kontaktförmedling Snacka

Reklam får inte förkomma. Länktips i foruminlägg tas bort. Här på Nära Cancer kan du hitta information och länkar som är granskade och utvalda av redaktionen. Kontakta oss gärna på kontakt@naracancer.se om du har tips på länkar vi borde lägga upp.

Materialet i forumet kan komma att användas för forskning.