Back to top

Min pappa kommer att dö

Sarah

2014-09-21 02:23:18

För ett tag sedan fick min pappa reda på att han hade fått den allvarligaste sorten av prostatacancer som spridit sig utanför prostatan och ut i kroppen och skelettet. Och nu har läkarna gett han några få år kvar att leva. Och jag vet inte vad jag ska göra längre. Det gör så ont i mig och se min pappa lida. Och se han vara så rädd för döden. Jag vet inte vad jag ska säga till han eller vad jag ska göra, jag försöker visa mig glad och positiv inför pappa och andra, men när ingen ser bryter jag ihop. Jag mår riktigt dåligt utav att veta att min pappa kommer att dö snart, att han inte kommer att få leva ett långt och lyckligt liv. Utan att det ska ta slut snart. Jag vet inte vad jag ska göra längre, jag orkar inte ta tag i mitt liv längre, jag bara sitter hemma, all min ork har försvunnit och jag är livrädd. Jag vill inte förlora min pappa. :( Vad ska jag göra? :'(

Sarah - 2014-09-21 02:23:18
Anonym

2014-09-29 00:27:44

När vi fick beskedet valde jag att leva i förnekelse. Jag vägrade inse att min pappa skulle dö. Nu står jag på andra sidan. Krama din pappa varje dag, så många gånger du kan. Berätta för honom hur viktig han är för dig, se till att få det sagt. Berätta för honom att han har hjälpt till med att göra dig till den du är, och att du är oändligt stolt över det. Må dåligt om du måste må dåligt. Ta ledigt från skola eller jobb och sov ut. Men krama din pappa varje dag. Du har honom nu, se till att ta vara på det. Försök att fokusera på 'nu' istället för på 'sen' för man vet aldrig vad framtiden för med sig. Han lever nu. Du lever nu. Lev tillsammans så länge ni kan.

Anonym - 2014-09-29 00:27:44

Skriv ett svar
Skriv in bokstäverna ovan (ej skiftlägeskänslig)

Forumregler

Forumet är till för dig upp till 30 år som står nära någon som har cancer.

Alla inlägg ska vara anonyma. Därför tillåter vi inte bilder i inläggen.Det går bra att använda sitt förnamn. Utelämna inga andra personers namn.

Vi granskar alla inlägg i efterhand och plockar bort innehåll som kan ses som stötande, kränkande eller inte följer ovanstående regler.

För att få mer kontakt med varandra än vad forumet kan erbjuda- anmäl er till vår kontaktförmedling Snacka

Reklam får inte förkomma. Länktips i foruminlägg tas bort. Här på Nära Cancer kan du hitta information och länkar som är granskade och utvalda av redaktionen. Kontakta oss gärna på kontakt@naracancer.se om du har tips på länkar vi borde lägga upp.

Materialet i forumet kan komma att användas för forskning.