Back to top

Min pappa dog förra månaden i lungcancer..

Christian, 16 år.

2014-02-04 23:28:31

Hej.

Min pappa (59 år) dog för ca. tre veckor sedan efter lite drygt 1 år med lungcancer. Två månader innan jul så fick jag reda på att han bara hade 2-3 månader kvar.

Jag hade inte träffat min pappa på kanske två veckor när jag åkte till sjukhuset för att träffa honom med min mamma och min bror. Jag hade fått veta att han inte skulle leva längre än 2-3 dagar men när vi åkte till sjukhuset förväntade jag mig inte att han skulle vara i det skicket han var.

För bara två veckor sedan då så mötte han upp mig i sjukhusets entré, han gick ner dit själv, han hade en kaffe i handen och pratade och var glad över att se mig, men den här gången var situationen inte sig lik. Vi gick in i rummet han låg i, jättesmal var han, såg ut som att han knappt kunde andas. Han såg helt borta ut pga. de smärtstillande han fick, läkaren förklarade att han kunde höra oss men kunde inte prata.

Jag fick inte ut några ord alls, hur hände det här? Hur kunde det gå så fort?

Vi satt där i kanske två timmar och mest kollade på honom, min bror pratade med honom men jag kom verkligen inte på någonting att säga, jag var helt förtvivlad och förstod inte att det var på riktigt. När vi skulle gå därifrån så bad jag om att få en kort stund ensam med honom. Jag försökte få ut "Jag älskar dig" ur min käft men det gick inte, jag är så jävla feg bara.. Jag sa "hejdå, jag kommer tillbaka imorgon och tittar till dig". När läkarna hade sagt 2-3 dagar så trodde jag verkligen inte att bara timmar efter att vi hade gått därifrån, så skulle han gå bort. Jag tänkte att jag säger att jag älskar honom imorgon istället. Jag ångrar att jag inte gjorde det och kommer definitivt göra det för resten av mitt liv.

Min pappa och jag var inte alltid jättenära varandra eller enade men jag älskade verkligen honom och jag vet att han älskade mig.

Folk undrar hur jag kan vara på så gott humör under dagarna nu efter att min pappa har dött, men sanning är att varje kväll när jag lägger mig i sängen för att försöka sova så kan jag inte tänka på någonting annat än min pappa. Jag gråter mig till sömns varje natt. Jag tänker på våra minnen tillsammans från när jag var liten och allt han har lovat mig att vi ska göra, t.ex. lovade han mig att vi skulle börja övningsköra till sommaren och resa runt i världen.

Det känns så sjukt overkligt att jag aldrig kommer att få se hans ansikte eller höra hans röst någonsin igen, eller gå in i köket på morgon och mötas av "god morgon" medan han gör frukost.

Förutom att jag bara ville skriva av mig så vill jag bara säga till alla där ute att ni inte får glömma bort att visa kärlek och påminna de ni älskar om att ni verkligen älskar dom innan det är för sent, även om ni kanske är lika feg som jag.

Christian, 16 år. - 2014-02-04 23:28:31
Emma

2017-08-22 16:33:31

Jag fick reda på för 1 månad sen att min pappa har lungcancer som har spritt sig.. Går alltså inte att operera utan bara strålning.

Man är inte sig själv efter man fick reda på det.. Men får bara vara stark nu för älskade pappa! :(

Emma - 2017-08-22 16:33:31
Lev nu

2018-02-23 22:59:35

Min pappa levde med sin cancer i 17 månader aortacancer massa strålningar cellgifter. ut på sjukhuset fler gånger i månaden med dåliga värden . Var som att man gick i ett valium i alla månader .. Men fick tid att tänka umgås ta vara på nu tiden är i år sex år sen. Nu ligger mor med obotlig lungcancer och de vill o kan inte ge nån behandling ,de säger att hennes tillstånd är för dåligt. vill ju att hon ska leva länge till. på måndag ska vi ha möte med hemsjukvården o palliativa vården för hon vill dö hemma som pappa säger ju om. Vi är 4 flickor som ska sörja tyvärr har vi olika åsikter och jag orkar inte ta in deras skit nu ,den jag fokuserar på är min mor inte mina syskon för vi har aldrig haft nått ienterligen gemensamt ,utan två av oss har varit svartafåren gentemot våra andra systrar som. Känns jädrans jobbigt när man inte får vara delaktig så de känns som om man inte är lika värd i deras ögon. Jag älskar mina föräldrar och har aldrig klandrar dem . Men har aldrig hört de säga att de Älskar mig .

Lev nu - 2018-02-23 22:59:35
Mickan

2018-03-01 10:41:06

Låter super jobbigt flr dig ”Lev nu”!😥 Mitt tips är att tala om för din mamma nu att du älskar henne så att du vet att DU iallafall sa det till henne! Min mamma dog i lungcancer flr ett år sen och jag är glad att jag hann säga det till henne!❤️ Styrkekram❤️

Mickan - 2018-03-01 10:41:06
Lisa

2018-07-04 19:36:52

Cancer är en hemsk, vidrig och så plågsam sjukdom. Min mamma gick bort för ett år sedan i cancer.Det gick så fort. Min älskade starka mamma. Ena dagen glad och pigg som vanligt

Ett par veckor senare borta. Ovärdigt. Saknaden är enorm. Inte visste jag att man kan bli nästan galen av sorg.

Jag hann säga "Jag älskar dig mamma" det sa jag ofta ända sedan barnsben.

Eftersom kärlek, kramar och skratt var mamma.

Precis när jag trodde att min utmattning efter mammas död börjar lätta har jag själv fått diagnosen lungcancer.

"Utmattningen" var cancer.

Ångest hade jag redan innan, läkare har viftat bort mina symptom som ångest.

Sörjer för min mans skull. Är inte rädd för att dö. Men att dö av cancer. Smärtsamt och ovärdigt. Ville leva många år till med min älskade man, min sol mitt allt. Nu blir det inte så.

Ångest och utmattad knr jag nu. Sorg och saknad över det liv som inte blev.

Kramar till er alla.

Lisa - 2018-07-04 19:36:52
Hedda

2018-07-11 21:40:04

Så otroligt orättvist livet är Lisa! Skulle önska att du kan få slippa detta och få bli frisk!😥❤️

Hedda - 2018-07-11 21:40:04
Anonym

2018-07-17 14:44:41

Min pappa dog200603 fick beses den200707

Anonym - 2018-07-17 14:44:41
Anonym

2019-06-08 13:31:20

Känner igen mig/oss i mycket av det som skrivs här. Mamma fick diagnosen i måndags denna vecka om kraftigt spridd lungcancer till andra organ redan. 2 veckor innan det fick hon diagnosen KOL. Det har gått extremt fort kan jag säga.

Hon bor hemma hos mig och jag tar hand om henne den här sista korta tiden vi har tillsammans. På 1 månad har hon gått från lite ansträngd i benen vid korta promenader, till kraftigt försämrad andning, kraftig hosta, dagliga kräkningar, extrem trötthet, svårt att få i sig näring, yrsel, försvagad balans , de kognitiva förmågorna förminskar kraftigt och hon har svårt med närminnet och förståelse.

Vi har en tid om drygt 2 veckor till specialist. Får ändå vara glada att få tid inom 2 veckor i storstads regionen. Men det kan bli att vi får åka in tidigare med ambulans. Jag är helt övertygad om att det spritt sig till hjärnan för hennes kognitiva förmåga har blivit så nedsatt.

Vi hade bokade planer för en sista stor resa i höst, Kalifornien och Las Vegas. Allt är bokat. Känns hemskt att veta att hon förmodligen inte ens är kvar då.

Lika hemskt känns det att vakna varje dag för henne och för mig och undra om detta är sista dagen.... Ska jag behöva hitta henne kanske död nästa morgon....

Vi tar en dag i taget. Men jag vägrar att behandla henne sjuk. Klart hon ska få leva fortfarande som hon vill och njuta av den sista tiden. Vill vi ta en drink tillsammans, ja då gör vi det. Vad säger man... Livet är för kort ändå för att inte.

Jag accepterar och förstår varför detta händer. 60 år av rökning och ohälsosamt leverna vid 75 sätter sina spår. Men jag vill inte se henne eller nån annan lida. Och det här går fort. Väldigt fort.

Anonym - 2019-06-08 13:31:20
Anonym

2019-06-25 22:49:04

En uppdatering.

Det har gått fort sen senaste inlägget ovan. På en månad har hon åldrats 20 år och kroppen har sakta börjat ge upp. Mamma blev inlagd 2 veckor på sjukhus då hennes mineralvärden föll kritiskt låga. Hemma sen 5 dagar tillbaka och idag fick vi beskedet från specialisterna: cancern har spritt sig redan utom kontroll till organ och hjärnan. Det finns inget mer att göra.

Som läkaren sa, detta blir tyvärr din mammas sista sommar. Prognosen är 6 månader.

Tungt. Jäkligt tungt. Hur hanterar man att man om några månader är död? Helt sjukt!

För bara 2 månader sedan flängde vi runt och gjorde planer för en lång resa och njöt av livet. Nu känns det som att någon snabbspolat oss 20 år framåt för så snabbt har det gått.

Hennes kropp har sakta börjat ge upp, hjärnan håller inte med nån mer utan minnet börjar försvinna, balans och hörsel likaså.

Att bara resa sig och ta några steg är nu en svårighet. Det har gått så fort. Och det känns för djävligt att behöva se sin mamma dö framför ögonen. Hon har bara mig och jag bara henne. Hon bor hos mig nu i mitt hem sedan 1 år tillbaka så att jag kan ta hand om henne. Det är hennes sista stora glädje i livet, hon får stöd och kärlek hemifrån.

Anonym - 2019-06-25 22:49:04
Amanda

2019-06-26 08:11:33

😢Låter superjobbigt! Hoppas att ni får en fin sista tid tillsammans! ❤️

Amanda - 2019-06-26 08:11:33
Ida

2019-07-12 13:47:30

Blir så ledsen när jag läser hur du har det! 😭En massa Styrkekramar till dig ”anonym”❤️❤️❤️

Ida - 2019-07-12 13:47:30

Skriv ett svar
Skriv in bokstäverna ovan (ej skiftlägeskänslig)

Forumregler

Forumet är till för dig upp till 30 år som står nära någon som har cancer.

Alla inlägg ska vara anonyma. Därför tillåter vi inte bilder i inläggen.Det går bra att använda sitt förnamn. Utelämna inga andra personers namn.

Vi granskar alla inlägg i efterhand och plockar bort innehåll som kan ses som stötande, kränkande eller inte följer ovanstående regler.

För att få mer kontakt med varandra än vad forumet kan erbjuda- anmäl er till vår kontaktförmedling Snacka

Reklam får inte förkomma. Länktips i foruminlägg tas bort. Här på Nära Cancer kan du hitta information och länkar som är granskade och utvalda av redaktionen. Kontakta oss gärna på kontakt@naracancer.se om du har tips på länkar vi borde lägga upp.

Materialet i forumet kan komma att användas för forskning.