Back to top

Fall en vet att hon ska dö, när ska det bli bättre?

M

2014-10-03 23:58:05

Min mamma fick cancer för första gången för sju år sedan. Vi trodde hon var botad med icke, i vintras fick vi reda på att cancern var tillbaka och att det dessutom var kronisk. Mamma kommer alltså dö. För tillfället mår hon okej, cellgifterna har hittills hindrat cancern från att sprida sig ytterligare (verkar det som?), men hon har trots allt cancer i ca hela lymfan och stora delar av skelettet och lite metastaser och sånt.

Det får mig att må så fruktansvärt dåligt. Såklart. Och det är skitjobbigt, för jag vet inte riktigt vad jag ska göra åt det. Dessutom tänker jag att det bara kommer att bli värre från och med nu. Hon kommer ju aldrig att må bättre, cancern kommer inte krympa - det kommer bara att bli sämre. Hon kommer bli sjukare och sjukare och sen kommer hon att dö och sen kommer jag vara utan mamma och när ska jag egentligen då må bättre?

M - 2014-10-03 23:58:05
Linneac

2014-10-06 16:33:32

Jag sitter i samma situation som du. Har inga svar och vi kommer alla må på olika sätt och bemöta våra känslor olika. Se till att tillbringa så mycket tid ihop som ni kan. Försök göra roliga saker, skapa minnen, ta bilder och UMGÅS. Försök se det som en chans att faktiskt få säga farväl, istället för att de bara dras ifrån oss snabbt får vi faktiskt chans att ta vara på sista tiden. Kommer bli jävligt tufft men jag känner redan nu hur pass mycket starkare person jag blivit, som att en del av mamma redan flyttat in hos mig.

Glöm inte fokusera på dig själv. Du går också genom detta. Gör saker som du blir glad av, utan att känna skuld.

Linneac - 2014-10-06 16:33:32
tjej 92

2014-10-13 13:24:39

Hej, jag har gått igenom hela processen. Min pappa dog för två månader sedan. Du kommer att må bättre i perioder. (självklart reagerar alla olika)

Men det jag kan lova dig är att du kommer igenom det här som en starkare människa. Önskar dig/er att ni får en fin ljus tid med era mödrar. Ta vara på tiden. Prata och fråga allt du behöver.

Kram

tjej 92 - 2014-10-13 13:24:39
Cillis

2015-01-25 09:17:13

Tänker på dig M! Hur går det nu? Är din mamma i livet? Hur mår DU?

Många kramar!

Cillis - 2015-01-25 09:17:13

Skriv ett svar
Skriv in bokstäverna ovan (ej skiftlägeskänslig)

Forumregler

Forumet är till för dig upp till 30 år som står nära någon som har cancer.

Alla inlägg ska vara anonyma. Därför tillåter vi inte bilder i inläggen.Det går bra att använda sitt förnamn. Utelämna inga andra personers namn.

Vi granskar alla inlägg i efterhand och plockar bort innehåll som kan ses som stötande, kränkande eller inte följer ovanstående regler.

För att få mer kontakt med varandra än vad forumet kan erbjuda- anmäl er till vår kontaktförmedling Snacka

Reklam får inte förkomma. Länktips i foruminlägg tas bort. Här på Nära Cancer kan du hitta information och länkar som är granskade och utvalda av redaktionen. Kontakta oss gärna på kontakt@naracancer.se om du har tips på länkar vi borde lägga upp.

Materialet i forumet kan komma att användas för forskning.