Back to top

...

Vem är jag egentligen?

2014-08-30 20:31:30

Hej jag är en tjej på 14 år. Jag har en mamma som ganska nyligen fyllt 50, och hon har haft cancer i 25 långa år. Jag vet inte exakt vad det är för cancer hon har, då jag inte pratar med henne om det eftersom att jag tycker att "ämnet" är obehagligt att prata om... Jag har alltid känt mig ensam, just för att jag inte pratar med någon. Jag håller allt för mig själv.

Jag stöter bort varenda person som försöker hjälpa mig.

När jag var liten så brukade jag skämmas över min mamma, eftersom hon såg så annorlunda ut i ansiktet, för att hon pratade annorlunda och för att hon inte var som dom andras mammor. Nu när jag har blivit lite äldre och tänker tillbaka på det så skäms jag över mig själv, jag menar, hur fan kan jag ha skämts över min egen mamma? Den underbaraste personen på hela jorden, hon som alltid finns där för mig även fast jag stöter bort henne, och hon som alltid är stolt över mig. Vad jag än gör.

Min mamma gav namnet på den här sidan till mig för några veckor sedan, men jag har inte gått in på den förns nu.. Just för att jag inte vågat, velat eller haft lust.

Det som gör mig mest orolig är att jag inte vet hur hon egentligen mår, hur hon egentligen känner om allt det här och hur hon egentligen känner om mig. Jag är sjukt rädd att en dag när jag vaknar, så vaknar inte hon. Att hon gick och la sig dagen innan och inte vaknade efter det. Jag är rädd att vi bråkar en dag innan jag går till skolan, och att hon är med om en olycka på väg till jobbet, att jag inte sa "Jag älskar dig" innan jag gick hemifrån. Jag är rädd att ifall något skulle hända henne, så skulle jag aldrig må bra igen, vara glad eller kunna skratta. Jag avskyr att jag stöter bort folk, och speciellt att jag stöter bort henne... Jag vet inte vad jag ska göra, eller vad jag känner, eller hur jag mår. Det känns som om det är hela världen mot mig. Jag tänker hela tiden på hur ensam jag är, och hur idiotisk jag är som ignorerar min egen mamma.

Vem är jag egentligen?

Vem är jag egentligen? - 2014-08-30 20:31:30
:)

2014-09-11 23:29:19

Prata med din mamma, fråga allt du inte vet o vill veta. Det känns jobbig just då men skönt efter, och du kommer ångra dig sen när du blir äldre om du inte gör det.

:) - 2014-09-11 23:29:19
älskardejmamma

2014-09-18 07:15:34

Prata om allt! Här och nu! Ta vara på tiden du har med din mamma! Det gjorde jag, jag hade 8 månader, från att dom hittade cancern i min mamma tills hon låg på sjukhuset med handen i min och tog sitt sista andetag.

Jag ångrar att jag inte tog vara på tiden ännu mer, men är så glad att jag vågade prata, gråta och skratta med henne, vi pratade om allt! Vi kunde sitta och skratta åt att när hon dog så skulle hon hälsa på, leka med lamporna eller välta något, för att jag skulle förstå att hon var med mig, vi storgrät samtidigt som vi skrattade då och då, min mamma var den absolut viktigaste personen i mitt liv, min allra bästa vän, och jag glömmer henne aldrig! Ta vara på tiden! Du har så mycket att ångra annars!

älskardejmamma - 2014-09-18 07:15:34

Skriv ett svar
Skriv in bokstäverna ovan (ej skiftlägeskänslig)

Forumregler

Forumet är till för dig upp till 30 år som står nära någon som har cancer.

Alla inlägg ska vara anonyma. Därför tillåter vi inte bilder i inläggen.Det går bra att använda sitt förnamn. Utelämna inga andra personers namn.

Vi granskar alla inlägg i efterhand och plockar bort innehåll som kan ses som stötande, kränkande eller inte följer ovanstående regler.

För att få mer kontakt med varandra än vad forumet kan erbjuda- anmäl er till vår kontaktförmedling Snacka

Reklam får inte förkomma. Länktips i foruminlägg tas bort. Här på Nära Cancer kan du hitta information och länkar som är granskade och utvalda av redaktionen. Kontakta oss gärna på kontakt@naracancer.se om du har tips på länkar vi borde lägga upp.

Materialet i forumet kan komma att användas för forskning.