Hoppa till huvudinnehållet

Besvarat

Fråga

Hej! Jag har i ca 2 år haft ett tryck i huvudet. Jag tycker att detta har blivit värre över tiden och nu har jag även mycket huvudvärk och känner mig ofta yr. Det trycker så mycket över hela huvudet att jag ibland tror att det ska explodera, och det rör sig från pannan till tinningarna, mitt på hjässan och bakhuvudet. Jag har även tryck i överkäken och ibland näsan. Nu har det även börjat göra lite ont i ena ögat.Jag äter sertralin mot depression och jag har även vart mycket stressad tidigare under gymnasiet och är även stressad av jobbet ibland (är 20 år idag). Det gör ont i huvudet och trycker hela tiden och jag har så länge vart orolig över att det är en hjärntumör, men jag vågar aldrig kolla upp det då jag är livrädd för att få beskedet om det är en hjärntumör.Vad kan det vara? Hur ska jag våga ta modet att kolla upp detta? Är livrädd.Tack snälla

Svar

Hej.

 

Cancer är för många ett skrämmande ord och det är många, precis som du, som drar sig för att uppsöka sjukvården för att dom är rädda för att få ett oönskat besked.

 

Vid huvudvärk så är det sällan hjärntumör som man först misstänker. Ett vanligt symtom är just huvudvärk, men det är ovanligt att huvudvärk beror på hjärntumör. Vid hjärntumör så brukar patienten oftast få symtom som illamående, kräkningar, kramper och/eller andra neurologiska besvär tillsammans med huvuduvärk men det behöver inte vara hjärntumör vid de tillfällena heller.

 

Har du haft migrän tidigare? Många gånger så upplever patienter med migrän dom besvär som du beskriver, med sprängande huvudvärk och värk bakom ena ögat. Har du talat med någon anhörig om din oro? Be någon följa med dig till vårdcentralen när du söker vård för det är ändå viktigt att ta reda på varför du har huvudvärk. Kom i håg att i dom flesta fall så behöver inte huvudvärken betyda något allvarligt. Hälften av alla som drabbas av hjärntumör är över 60 år och i och med att du är 20 år så är risken inte så stor att just du ska ha drabbats.

 

Hälsningar

Näracancer

2018-03-22